teisipäev, 15. aprill 2014

Rahvusvaheline eTwinningu projekt

Meie klass osales rahvusvahelises projektis "An European Winter", kus Euroopa riigid tutvustasid fotode kaudu oma maa talve ja tutvusid omavahel.

Õpilaste kirjutatud kokkuvõte SIIN!
Vaadake projektis osalevate riikide tutvustusi, pilte ja videosid SIIT
Püüdke leida meie klassi pildid talvest (Winter pictures - Winter in Estonia (Rakvere)) ja meie riigi, linna, kooli ja klassi lühitutvustus (Blog).


Mis me teinud oleme?
- Õpetaja andis õpilastele idee, õpilased olid rõõmuga nõus osalema.
- Liitusime projektiga, uurisime teiste riikide tutvustusi ja fotosid talvest (osalesid näiteks klassid Türgist, Poolast, Itaaliast, Leedust, Hispaaniast, Kreekast, Belgiast, Slovakkiast, Prantsusmaalt).
- Õpilased kirjutasid kirjanduse tunnis eestikeelse lühitutvustuse Eesti, Rakvere, Rakvere Gümnaasiumi ja meie klassi kohta. Inglise keele tunnis toimus tõlkimine. Tänud õpetaja Kallele!
- Õpetaja lisas inglisekeelse tutvustuse projekti mestimisruumi ja projekti blogisse.
- Õpilased tegid (või leidsid varasemaid) fotosid talvest, mille õpetaja lisas projekti mestimisruumi. Suur tänu õpetaja Marele, kes aitas lahendada tehnilisi küsimusi.
- Hääletasime klassis ja valisime välja ühe parima talvefoto, mis läks lõpuvõistlusele.
-Õpilased tutvusid fotode ja videodega ning valisid välja oma lemmikud. Hea tava kohaselt me oma foto poolt ei hääletanud :)
- Õpetaja luges kokku hääled ja saatis teele nimekirja meie klassi viie lemmikfoto ja -video nimega.
- Projekti läbiviija arvutas kokku kõigi osalenud riikide/klasside hääled ja selgusid võistluse tulemused.

Saime väga kasuliku kogemuse võrra rikkamaks! Peale selle selgus, et osalejad klassid leidsid, et meie foto (Marvini tehtud) sai kõige rohkem hääli ja võitis fotovõistluse :)
Winter in Estonia
Made by Marvin