pühapäev, 26. mai 2013


Ekskursioon Tallinnasse

Käisime reedel, 24. mail Tallinnas. Teletorni haridusprogrammis tutvustati meile teletorni, televiisorite, raadiote ja mobiiltelefonide ajalugu. Vaatasime 3D lustakat filmi teletornist ja sõitsime liftiga üles. Kahjuks oli udu sel päeval nii suur, et kena vaade jäi meil nägemata. On põhjust veelkord minna.
 
Vaatasime ja kuulasime Nokia Kontserdimajas muusikali "Shrek". Etendus oli väga võimas ja huvitav ning lõppes ilutulestikuga.
 
Suur tänu Markuse emale, kes meile muusikali piletid muretses. Suur tänu Rolandi emale, kes meiega terve reisi kaasa tegi ja õpilasi organiseerida aitas.
 
Meil oli mõnus päev!

Projekt "Silma ilma"

Selgusid parimad looduse pildistajad. Ilmateemalisele fotovõistlusele laekus rohkem kui 60 tööd erinevatest Eestimaa koolidest. Meie klassi Avely-Agnese foto valiti üheksateistkümne parima hulka. Auhinnaks on tuntud looduspiltniku Arne Aderi fotokoolitus.
Rohkem infot: http://ilm.silmalk.ee/
 
Palju õnne, Avely!

 

esmaspäev, 20. mai 2013



Rakvere Koolide Päev 2013

Kolmapäeval, 22. mail kohtuvad Rakvere keskväljakul erinevate Rakvere koolide õpilased, et vahetada omavahelisi kogemusi, pidada maha väike omavaheline mõõduvõtt ning lustida ühisel kontserdil.

Kell 13 algavad tegevused Keskväljakul kõige väiksematele koolijütsidele. Orienteerumismängu Keskväljaku piirkonnas viivad läbi Rakvere Kolledži tudengid.

Kell 14 avatakse erinevate koolide töötoad. Tegutseda saab RRG Videostuudio töötoas, Rakvere Gümnaasiumist tulevad RGTA ja väitlusklubi, Rakvere Ametikool lihvib oskuseid vilepilli meisterdamises, samuti näitavad ja jagavad oma oskusi kokad ja it erialade õpilased, Lääne-Viru Rakenduskõrgkool korraldab ärimängu võistluse, samuti õpetab kingituste pakkimise ja elustamise (mõlemad ju suvel vajalikud!) nippe.

Kell 15 avatakse koostöös Lääne-Virumaa Keskraamatukoguga ülelinnaline orienteerumisrada. Kirjandusliku orienteerumise punktid pakuvad lisaks tervislikule jalutuskäigule ja ühisele võistlusele ka uusi teadmisi kodulinna kirjandusloost. Tegemist on omamoodi eelsoojendusega Rakvere Linna Päevade ajal toimuvale orienteerumisele!

Kell 17 astuvad keskväljakul lavale parimad koolibändid! Lava vallutavad Ametikooli bänd "Teine amet", Rakverre Reaalgümnaasiumit esindav "Tuli" ja "Kitselapsed" Rakvere Gümnaasiumist!

Kell 19 astub lavale peaesineja Liis Lemsalu.

Kogu päev on tasuta! Kuigi tegemist on koolidele suunatud sündmusega, on Keskväljakule lustima oodatud kõik huvilised kuna lisaks omavahelise koostöö arendamisele soovivad Rakvere haridusasutused läbi sündmuse tutvustada ka oma tegemist linnarahvale.


 

Ekskursioon Tallinnasse

Reedel (24. mail) väljub buss kooli hoovist kell 9.45. Enne seda tunde ei toimu. 11.30 - 13.00 toimub Teletornis haridusprogramm, siis kiire söögipaus ja 14.00 hakkab muusikal "Shrek". Tagasi oleme umbes 18.00. Koolist saame kaasa saiakese, kõrrejoogi ja õuna. Kodust võib ka süüa kaasa võtta, sest päev on päris pikk.

esmaspäev, 13. mai 2013


Kõrvemaa matk


15. mail (kolmapäeval) läheme õppekäigule Kõrvemaale. Buss stardib kooli hoovist 8.00, tagasi oleme umbes 15.00. Sööklast saame moonakotid kaasa, aga kuna päev on pikk, siis võiksid ka ise midagi süüa ja joogiks vett kaasa võtta - seljakotiga! Jalga pane mugavad jalatsid, sest meie matk on seekord 8 km pikk. Kui sajab vihma (või on oht, et hakkab sadama), siis riietu vastavalt.

pühapäev, 12. mai 2013


Talgulood

Rakvere Gümnaasiumi kevadkoristus 2013
http://eestielu.delfi.ee/eesti/laane-virumaa/rakvere/haridus/rakvere-gumnaasiumi-algklasside-maja-talgutel-veeti-volleplatsile-laiali-15-tonni-liiva.d?id=66085576

http://www.teemeara.ee/talgulood/talgud-rakvere-gumnaasiumis




SALONGIÕHTU  2013

Armas õpilane ja lapsevanem!

Ootame Sind neljapäeval, 16. mail 2013 algusega kell 17.30 kevadisele salongiõhtule Vabaduse 1 aulasse. Ettekandmisele tulevad omaloomingulised laulud, luuletused ja proosatekstid.

Alates 16.30 on avatud heategevuslik loterii (50 senti) ja võimalus vaadata õpilastööde näitust.

Võta lauale panemiseks kaasa tevislikud suupisted (puu- ja juurviljad) ja tule naudi koos meiega õhtut!

Oma osalemisest teata klassijuhatajale 13. maiks.

Rakvere Gümnaasiumi 1.-6. klasside pere

NB! 4. A KLASS ESINEB:
- Reimo räägib oma naljaloo "Tervislik toit".
- Helina, Karl, Aigar, Marvin, Roland ja Ats esitavad Aigari luuletuse "Sportlik mees".
- Terve klass esitab koos liigutustega Karli luuletuse "Spordipisik".

neljapäev, 9. mai 2013


ÄNTU LUMMAVAD JÄRVED


Käisime täna õppekäigul Äntu järvede ääres. Meie giidiks oli Liina Niinemägi. Matkasime ja uurisime Valgejärve, Rohejärve ja Sinijärve. Mõõtsime vee pH taset ja temperatuuri. Nägime näiteks ujurit, liuskurit, konnakudu. Õppisime juurde mitmeid uusi taimi (näsiniin, kattekold, sookail). Leidsime orava, rähni, kopra, metssea tegevusjälgi. Õpilased täitsid väga huvitavat töölehte, mis pani nad tegutsema, loodust uurima, küsimusi küsima. Taaskord soosis meid ilus ilm. Loodus oli imekaunis! Vaadake pilte fotkist!

Kattekold                                                                                                  Näsiniin

 







 

Sinijärv                                                                                                     Konnakudu    
 
 

esmaspäev, 6. mai 2013


Maanteeamet kutsub osalema jalgrattavõistlusel

Vigurivänt 2013


Meie klassist osalevad Kristin ja Marvin, kes moodustavad kahe 5.a klassi õpilasega ühise meeskonna.
Võistlus toimub  22. mail kell 10:00 Rakvere Kultuurikeskuses (Kreutzwaldi 2a) ja selle läheduses.

Osalejad võistlevad liiklustestide lahendamises ja jalgratta vigursõidus, mis toimuvad nii võistkondlikus kui ka individuaalses arvestuses. Parimad selgitatakse nii maakondlikult kui ka regiooni peale kokku. 
Kooli võib esindada maksimaalselt 2 võistkonda.
Lisaks võistlusele on kavas tegevused peatselt avatavas ja väga  põnevas Eesti Politseimuuseumis, kus saame mõõta autode kiirust  liikluses, teostada uurimistoiminguid ning proovida muud politseitööd. 

 

Õppekäik Äntu järvede äärde

9. mail toimub õppekäik Äntu järvede äärde.
1. tund toimub.
Buss väljub 9.00
Tagasi oleme umbes 12.30.
Koolist saab toidupakid kaasa.
Äntus vaatleme ja uurime kolme Äntu järve (Valgejärv, Rohejärv, Sinijärv). Toimub lühike matk. Räägime natukese loomajälgedest, taimedest, allikatest ning sellest, mida märkame järvede ümber.
 


Annetus loomade varjupaika


Ka 6.c klass on ettevõtlik. Õpilased koguvad kooliperelt annetusi, et need viia loomade varjupaika. Kõik, kes tunnevad, et neil on võimalik aidata, tooge asjad kooli ajavahemikus 6-10 mai. Oodatakse toitu kassidele ja koertele, ajalehti, tekke, mänguasju jms. Toetame õpilaste ettevõtlikust ja aitame loomi!!!!

Salongiõhtu heategevuslik loterii


16. mail 2013 toimub taas Rakvere Gümnaasiumis vahvaks traditsiooniks saanud Salongiõhtu. Sel aastal ühendame omaloomingu esitamise heategevusliku eesmärgiga ning korraldame loterii, mille tulu läheb algklassidele lauamängude ostmiseks. Loterii läbiviimiseks kogume annetustena esemeid, mida Teie oma kodudes enam ei vaja. Sobivad kõik (mängu)asjad, mis on korralikud, mida võitjatel on mugav Salongiõhtult koju viia ning mis rõõmustaksid uut omanikku. Kui Te tunnete, et saate ja soovite meie üritust omapoolse annetusega toetada, siis palume, et toimetaksite annetatud esemed hiljemalt 10. maiks 2013 klassijuhataja kätte.

Tänades,
Rakvere Gümnaasiumi Tallinna tn maja pere

Suur aplaus ja kummardus kõigile 4. a klassi õpilastele hea korraldustöö eest. Sama suur aplaus ja kummardus neile, kes talgupäevale tööle tulid. Ja üks suur aplaus ja kummardus veel eraldi neile, kes kevadkoristuse lõpus suure liivahunniku laiali ajasid ja kangelasteks said. Ära tegime!


Artikkel Rakvere Gümnaasiumi algklasside maja kevadkoristusest 2013


Ühel koosolekul otsustas Rakvere Gümnaasiumi algklasside maja õpetajate meeskond, et algaval teemanädalal võib iga klass ise otsustada, mida teha selleks, et kevad just nende klassi õpilaste südamesse saabuks.
4.a klassi õpilased koos oma õpetaja Pille-Riin Pukiga arvasid, et üks suur kevadkoristus õues tooks rõõmu südamesse paljudele. Otsustati, et Rakvere Gümnaasiumi  algklassimaja õpilased võiksid osaleda ,,Teeme ära“ talgupäeval ning teha ise oma maja ümbruse korda. 4a klass oli valmis võtma korraldustöö ja talgute juhtmise enda kanda. Nii saigi õpetaja Pille-Riinist talgujuht ja õpilastest korraldusmeeskond.
Ja koos sai selgeks, et tegelikult on see päris vahva! Teeme ära! Pole probleemi! Mis see siis ikka on!
Ja tehtigi ära.
Laupäeva hommikul kell 10 oli Rakvere Gümnaasiumi Tallinna tänava maja hoov rahvast täis. Õpetajad, õpilased, vanemad, õed-vennad ja mõni sõbra sõbergi oli kaasa kutsutud, et üheskoos kevad südamesse tuua. Lõunaks oli registreerimislehel 117 nime.
Talgulised võtsid tööriistad ning läksid nendele määratud territooriumit korrastama. 4a klass oli teinud suure plaani ning ümbruse korrastamise klasside vahel ära jaganud. Igale klassile ikka vastavalt eale ja jõule. Nii said nooremad lapsed riisuda muru ja vedada oksi või pühkida kõnniteesid. Meie maja suured poisid 6. klassidest ja mehed kaevasid ja rohisid rannavolle platsi, et saaks liiva laiali laotada. Ka direktor Aivar Part oli võrkpalliplatsil koos poistega ametis.
Kes aga oma tööportsuga hakkama sai, liikus appi neile, kel veel natuke teha oli jäänud. Lõunaks olid paljud juba tööpäeva lõpetanud ning hoovi saabus vaikus. Ainult liivaväljaku töölised kaevasid nohisedes edasi. Nad ei jätnud jonni ning tegid platsi korda. Poole kolmeks oli 15 tonni liiva volleplatsile laiali veetud. 

Koolilastelt ikka küsitakse, mida sa täna õppisid. Meie õppisime seda, et vana ütlus selle kohta, kuidas ühtsuses peitub jõud, vastab tõele. Kui on vaja midagi ära teha, ei ole tähtis emakeel või ametikoht või vanus.  Ühtsus peitub heas tahtes ja meeskonnatöös. Ja seda meie majas jätkub veel mitmeteks ettevõtmisteks.

Kroonikat pidas Kadi Kruusmaa, Rakvere Gümnaasiumi õppealajuhataja